top of page

Vine a Colònies!

Una opció educativa transformadora

Què suposa venir a Colònies?

Apuntar-se a un esplai o agrupament és una opció educativa per molts infants i joves d'arreu del món. Es tracta d'una activitat extraescolar que pot acompanyar els vostres fills i filles al llarg del seu desenvolupament, des dels 6 anys fins l'adolescència, formant part d'un grup amb el qual s'estableix un fort lligam per la seva vessant vivencial: a Colònies es fan activitats durant tot l'any que culminen amb els campaments d'estiu. 

L'acció educativa de l'esplai es desenvolupa durant el temps lliure de l'infant i, en un món on sembla que les pantalles aclaparen bona part de la seva atenció, a Colònies s'aposta per un lleure ric en aprenentatges relacionats amb la natura, la cultura i la resta de persones, dinàmiques que tenen la seva base en el joc, la reflexió o l'experiència real.

Voleu saber-ne més?

Dibuixet-Tandes.gif
20150707_193753.jpg
Rodoneta-3.gif

L'esplai és un tipus d’educació complementari a la de l’escola que aporta un valor afegit en el desenvolupament de la persona

Activitats

A Colònies cadascuna de les tandes realitza un seguit d'activitats durant el curs, algunes de les quals suposen passar moltes hores junts! Cada mes realitzem caus, sortides i altres activitats extres que expliquem amb més detall a aquest apartat. Totes les activitats estan dinamitzades per un equip de monis que, de forma desinteressada, tiren endavant l'esplai. 

Valors

A Colònies es treballa per uns objectius transformadors que ens motiven per donar sentit a l'acció educativa. Per encara el curs 2020/21, ens hem posar el repte de respondre a la pregunta Què volem que s'enduguin els infants i joves quan marxin de Colònies?  i n'han sortit les següents idees.

Esdevenir un espai en comú/comunitari per al temps lliure que fomenti uns valors (l'esperit crític, el respecte, la solidaritat, l'intercanvi,...) que ens vinculi amb l'entorn sociocultural i natural i que ens animin a transformar-lo.

Que els infants es qüestionin les coses i aprenguin a respectar-se i a conviure amb ells mateixos, amb els altres i amb l'entorn, perquè d'aquesta manera amb el temps es converteixin en persones amb esperit crític i valors que més endavant es puguin transmetre als altres.

Una motxilla de coneixements, amistats, records, idees, esperit crític, voler canviar el món (lluitar per un món més igualitari), autosuficiència, valors humans, capacitats noves, total llibertat d'expressió i opinió, iniciativa i motivació que sigui el granet de sorra en el camí de la persona, en la seva evolució.

Mitjançant l'educació en el lleure i en el marc dels 4 pilars poder promoure el desenvolupament humà dels nostres infants i joves.

DSCF9555.JPG

Si esteu interessats en apuntar un infant o jove a Colònies Sant Esteve, contacteu amb nosaltres o ompliu el formulari de preinscripció!

bottom of page