top of page

Els orígens de Colònies

Un esplai amb molts anys d'història

fotos_12.jpg

Colònies Sant Esteve va néixer el 1958 dins l'escola de l'escolania creada per mossèn Campo, aleshores rector de la parròquia de Sant Esteve. La primera activitat va ser una colònia als Rasos de Peguera. La idea però, va anar evolucionant i amb el temps hi van començar a participar altres membres de la comunitat. Una altra de les característiques d'aquells anys és que només es feien activitats a l'estiu. Al cap de 4 anys però, es va començar a funcionar durant tot el curs.

L'any 2020, l'esplai Colònies Sant Esteve segueix actiu amb més de 60 anys d'història, mñes de vint monitors i una vuitantena d'infants inscrits. El local de l'esplai actual està annexat a la Parròquia de Sant Esteve de Granollers. 


El 1963 es va aconseguir gestionar la casa d'Arimells, al Montseny i s'hi van invertir diners per posar-la a punt. Per aquelles dates també apareixen els primers grups de noies, separades de les tandes dels nois.

 

Més tard es troba una casa, també al Montseny, que es deixa Casa Nova d'en Crous. L'esplai creix i es funda l'Associació Catòlica de Pares de Família (A.C.P.F), amb la qual cosa els pares passen a gestionar el centre. Per fi, hi ha 3 equips de monitors que porten ja tots els nois i noies junts de colònies d'estiu.

 

L'any 1974 es creen els primers Estatuts de l'esplai. A partir del 1980, Colònies Sant Esteve s'organitza amb 8 tandes (orenetes I i II, gralles I i II, falcons I i II, i àligues I i II).

 

Pel que fa a les publicacions, el 1982 neix "Esvalot", la revista oficial de Colònies Sant Esteve, que actualment no s'edita. Tampoc s'edita "L'Oreneta", que durant uns anys havia estat una revista dirigida als monitors. El mateix any es deixa Casa Nova del Montseny. Més tard s'aconsegueix la cessió d'una altra casa, a les Guilleries. És el Verder, a Osor, que es va fer servir aproximadament durant uns 10 anys.

A Colònies Sant Esteve ens agrada celebrar els aniversaris rodons per tal de recuperar la memòria dels anys anteriors. Són moltes generacions que han deixat la seva petjada a l'esplai i és per això que hem creat un apatat amb els cartells i activitats de cadascuna de les celebracions.

Adolescents.gif
Ves a l'històric d'activitats

Consulta la cronologia de les activitats organitzades des de l'esplai Colònies Sant Esteve. En són moltes! (Apartat en construcció)

bottom of page