top of page

El dia a dia a Colònies

Les activitats que organitzem cada any

Què passa a Colònies?

A Colònies hi ha un equip de monitors que organitzem activitats diverses al llarg de l'any, que comença a l'octubre i acaba un any més tard, amb l'última sortida del setembre. La majoria d'activitats es fan mantenint la divisió per grups d'edat ROiG, FiÀ i Picots, les anomenades tandes. Al llarg del curs escolar, però, tenen lloc algunes activitats extres on ens ajuntem tot l'esplai o oferim serveis a persones externes a l'entitat.

Sigui com sigui, a Colònies entenem l'esplai com una activitat cuita a foc lent: els infants i joves que en formen part creen un grup i avancen amb ell al llarg de curs, amb el sentit pedagògic que l'equip de monitors li dona. És per això que recomanem que us apunteu a Colònies a principi de curs.

Dibuixet-Tandes.gif
PB250149.JPG

Caus

A Colònies entenem els caus com activitats de curta durada que es fan al cau, el local de Colònies Sant Esteve, que es troba al carrer Sant Jaume, 3 de Granollers. Normalment tenen lloc un dissabte al mes de 16 a 18h i es fan activitats manuals, gimcanes o activitats d'interacció amb la ciutat. Últimament, però, algunes tandes han organitzat alguns caus més llargs, que s'acaben convertint en una excursió per aprofitar tot el dia i es pot marxar fora de la ciutat. Això sí, aquesta activitat sempre dura un sol dia.

DSCN9060.JPG

Sortides

Un cap de setmana que cada mes les tandes (RiO, Gralles, FiÀ o Adolescents) marxen de sortida a algun poble proper. És l’activitat més complerta del mes perquè es va a dormir al local d’un altre esplai o agrupament. Durant la sortida es fan activitats, jocs, visites pel poble, excursions i passem una bona estona plegats!

PB250211.JPG

Cau Solidari

Un cap de setmana de desembre Colònies Sant Esteve organitza a la Plaça de l’Església el Cau Solidari, una activitat oberta a la ciutat amb iniciatives solidàries que van destinades a conèixer més sobre una causa social i poder col·laborar-hi. S’organitzen jocs a la plaça i una xocolatada.

1412356_668920233243632_2555620641182227

Sortida a la neu

Una de les activitats més especials és la Sortida a la Neu, conjunta per tot Colònies Sant Esteve. Sol tenir lloc a principis d’any i es va fins a una casa de colònies propera a llocs novetats. La tradició és diumenge al matí llevar-se i anar a tocar la neu. No ho aconseguim cada any, però la intenció és el que compta!

photo5929329277457773105.jpg

Patges reials

Els nois i noies de la tanda d’Àligues reben cada any un encàrrec molt especial: faran d’ajudants de SSMM Reis Mags d’Orient durant la cavalcada de Granollers. És una activitat que preparen cada any amb il·lusió i que és d’una gran responsabilitat!

P4140021.JPG

Precampaments

Durant els primers quatre dies de Setmana Santa les tandes de Colònies marxen de precampaments, una tastet del que seran els campaments d’estiu. Les tandes de Rossinyols i Orenetes solen anar a una casa de colònies propera i els més grans sovint aprofiten per fer una ruta si els temps els ho permet.

P5050260.JPG

Festa de Primavera

Quan arriba la primavera tenim moltes ganes de veure’ns i és per això que organitzem una sortida de tot l’esplai. Tots els participants de Colònies Sant Esteve passen un cap de setmana a una zona d’acampada fent activitats conjuntes. El diumenge al matí les famílies dels participants es desplacen al terreny per jugar amb nosaltres, dinar plegats i participar al tradicional concurs de pastissos!

Picasa - P5211254.jpg

Caminada Popular Granollers - Montserrat

Una de les activitats més ambicioses que s’organitzen a Colònies Sant Esteve és una caminada de Granollers al Monestir de Montserrat. Des de fa 16 edicions un centenar de persones externes a l’esplai s’apunten a aquesta activitat diurna. Les famílies s’organitzen muntant avituallaments al llarg del camí un matí del mes de maig.

IMG_20190730_172126_341.jpg

Campaments d'estiu

L’activitat més esperada del curs són els campaments d’estiu, una vivència inoblidable per als participants de Colònies Sant Esteve. Sovint es marxa de campaments a terrenys d’acampada del Pirineu català, es dorm en tendes de campanya i s’aprèn a conviure en comunitat durant poc més de deu dies.

T'agraden les activitats de Colònies Sant Esteve? Vine a descobrir com són des de dins: apunta't a Colònies

Tenda.gif
bottom of page